T'interessa. Conèixer les Corts. Treballadores i empresaris. El món de la Fàbrica Benet i Campabadal
Biblioteca: Biblioteca Montserrat Abelló
Adreça: C Comtes de Bell-lloc, 192-200
Telèfons: 932221198
Descripció: Des l'inici de la industrialització, Barcelona i els seus pobles i després barris van ser escenaris del continuat enfrontament entre els empresaris i els treballadors pels salaris, per les pèssimes condicions laborals. Vagues, tancaments patronals i violència als carrers sovintejaven amb la inestimable col·laboració dels serveis policials per mantenir l'ordre establert i la defensa de la patronal. A partir del finals de la dècada del 20 del s XX alguns empresaris començaran a establir unes relacions diferents amb els seus obrers, aquesta pràctica s'ha anomenat pels historiadors com paternalisme dels amos.
Un exemple concret d'aquesta forma d'actuació patronal , el tenim a les Corts amb Indústries Benet Campabadal, empresa dedicada a la fabricació de cintes de seda per a merceria i confecció i que va ser una de les més importants del sector.
El itinerari que es proposa és seguir la petjada que va deixar en el barri la política paternalista d'aquesta indústria entre 1940 fins el tancament i també ressenyarem la història de les seves treballadores, la vida de Gabriel Benet Campabadal i les seves innovacions publicitàries adaptades a les condicions de desenvolupament que es produïren durant el franquisme

Sortida: Bib. Montserrat Abelló
Incompatibilitats:
Observacions: Itinerari per a adults
 
Nombre de places: 25
Duració de cada sessió: 1.30h
Número de sessions: 1
Dates: Dissabte 5 d'octubre (11:00-12:30 h)
Període de pre-inscripció: Del 16 de setembre de 2024 a les 00 h. al 4 d'octubre de 2024 a les 17 h.
 

Actualment aquest curs no té obert el període de pre-inscripció.