Taller d'Escriptura "Memòria personal com convertir-la en narració"
Biblioteca: Biblioteca Sofia Barat
Adreça: Girona 64
Telèfons: 932317767
Descripció: Espai de creació per a construir una narrativa comuna de la dreta del barri de l'Eixample, a partir de la memòria personal de cadascun, per a integrar-se en un conjunt de textos que ens acostin a una idea de "memòria col·lectiva", és a dir, de la memòria de cadascun com a part d'una memòria comuna.

En aquesta edició proposem l'escriptura de textos que sorgeixin tant dels nostres records d'infància, d'adolescència, de la memòria personal, com, per exemple, del record de relats d'històries del barri i dels seus habitants que potser he sentit dels nostres pares, dels nostres avis.
S'ensenyarà dos estils d'escriptura, La "crònica" i el "diari personal", estils en les quals ens recolzarem per a treballar amb els nostres coneixements i per a aprendre a fer servir les eines que cada forma ens ofereix.

Es tindrà com a referència el llibre "La Dreta de l'Eixampla (Record d'un viure)" de Salvador Miralda i Oliva (1974), un llibre que recorda els fets i costums del que era la vida a la Dreta de l'Eixample entre finals del s. XIX i les primeres dècades del s. XX, posant en relleu el valor que les vivències i records personals tenen a l'hora de reconstruir la història. El llibre és una bona referència de com podrien ser la vida al carrer, la vida a peu de porta, el paisatge urbà (fanals i fanalers, portals, tavernes, fleques, lleteries, tramvies, carros, cotxes, festes populars i festes familiars...) i la seva gent o els hàbits de cada època.

En aquest sentit, també invitem a qui vulgui a aportar, per exemple, objectes o imatges de diverses èpoques i temes que a vegades poblen les nostres cases i contenen una espècie de "memòria" que podem revelar com escriptors i que poden constituir un estímul important per a la memòria i l'escriptura.

A càrrec de Mario Catelli, escriptor
Incompatibilitats:
Observacions: Activitat adreçada a veïns i veïnes de la Dreta de l'Eixample de +65 anys.
Dins del cicle: "La teva memòria, la nostra".
 
Nombre de places: 20
Duració de cada sessió: 1.30h
Número de sessions: 4
Dates: Divendres 20 d'octubre (11:00-12:30 h)
Divendres 27 d'octubre (11:00-12:30 h)
Divendres 3 de novembre (11:00-12:30 h)
Divendres 10 de novembre (11:00-12:30 h)
Període de pre-inscripció: Del 4 de setembre de 2023 a les 16 h. al 19 d'octubre de 2023 a les 19 h.
 

Actualment aquest curs no té obert el període de pre-inscripció.