T2.9 Iniciació al vídeo digital amb el teu mòbil
Dimarts 30 de maig (10:00-14:00 h)
Amb aquesta formació aprendrem a editar vídeos que tinguem al nostre dispositiu mòbil mitjançant l’ús de diferents aplicacions. L’activitat està adaptada per a dispositius Android i iOs.
T2.3 No et quedis sense memòria al mòbil
Dimarts 30 de maig (16:00-18:00 h)
Et quedes sense espai per les fotos? Reps molts arxius que no necessites? Tens instal·lades moltes aplicacions que ja no fas servir?
Amb aquest petit taller descobriràs aplicacions i trucs que t’ajudaran a tenir les dades del teu mòbil ordenades i a no malgastar l’espai. També t’explicarem quines aplicacions pots fer servir per alliberar espai o per crear còpies dels arxius al núvol o a l'ordinador.
T2.4 Instal·lar i desinstal·lar apps
Dimarts 30 de maig (18:00-20:00 h)
Busques una aplicació que et faci el dia a dia més fàcil? Que t’ajudi a gestionar les tasques? T’agradaria fer un seguiment de les teves activitats i no saps quina aplicació fer servir? Aprèn a moure’t per la botiga d’aplicacions, a entendre què implica instal·lar algunes aplicacions, a gestionar-les i a ordenar-les dins del teu dispositiu mòbil.
Cicle Alimentació sostenible. Club de lectura "Como agua para chocolate", de Laura Esquivel.
Dijous 1 de juny (18:30-20:00 h)
Amb aquest cicle ens aproparem i reflexionarem sobre la manera com l’alimentació d’avui en dia influeix en les nostres vides i en el nostre entorn. Us proposem tres maneres de pensar l’alimentació, des d’un punt de vista filosòfic, científic i literari. Reflexionarem al voltant de com els nostres hàbits alimentaris i de com poder tenir una alimentació més sostenible i respectuosa amb el nostre entorn i amb nosaltres mateixos.
3a sessió: Sessió al voltat de la literatura i la cuina, es comentarà el llibre "Como agua para chocolate", de Laura Esquivel i tastarem receptes innovadores.
Sessió a càrrec de Juanjo Granero i Amanda Barba amb la col·laboració de la fundació Alicia.
Biblioteca Gabriel García Màrquez, Dijous 1 de juny a les 18.30 hores.
T2.6 Orienta't i planifica els teus desplaçaments amb Google Maps
Dijous 1 de juny (18:00-20:00 h)
Coneixes bé Google Maps? Aprèn a treure el màxim profit a aquesta eina, orienta’t, planifica els teus desplaçaments en diferents mitjans de transport, treu profit a la vista de carrer i la de satèl•lit, consulta les opinions i les fotos d'altres persones usuàries i comparteix les teves valoracions
T3.1 Comença a navegar per la xarxa
Dijous 1 de juny (10:00-14:00 h)
Internet, web, navegador, domini, extensió del domini, adreça URL, enllaç, hipertext... Ofegar-se enlloc de saber navegar per la xarxa és fàcil si no es coneixen els aspectes bàsics de la navegació per Internet. En aquest taller veurem tots aquests conceptes i molt més, fent-nos capaços de navegar per la xarxa i descobrint tot el que ens pot oferir.
T2.5 Organitza el teu dia a dia amb el mòbil
Dijous 1 de juny (16:00-18:00 h)
Saps que el teu telèfon mòbil disposa d’eines que poden ajudar-te a organitzar millor el teu dia a dia? Descobreix les aplicacions que et permetran gestionar el teu temps, apuntar les teves cites, programar recordatoris, fer seguiment de les teves tasques, crear llistes i prendre notes. Un món de productivitat a la teva butxaca.
T3.2 Cerca i filtra informació a la xarxa
Dimarts 6 de juny (10:00-14:00 h)
Saps com navegar per algunes pàgines però a l’hora de fer recerques, mai trobes el que busques? Aprèn a fer filtres en els cercadors, què són les llicències d’autor i com descarregar arxius, descobreix les fonts d’informació i identifica la fiabilitat d’allò que trobes. Millora el teu ús d’internet, aprofundint en les diferents opcions que ofereixen els navegadors i fes-ho d’una manera segura.
T2.7 Apps de missatgeria: Whatsapp i Telegram
Dimarts 6 de juny (16:00-20:00 h)
Què és una aplicació de missatgeria instantània? Coneix les aplicacions de les que tothom parla, estalvia els costos dels SMS i vine a aprendre i dominar com pots enviar missatges, fotos, àudios i els tipus d'arxius més usuals utilitzats pels teus contactes. Vols parlar amb algú que viu lluny? Aprèn també a fer trucades i videotrucades a través d'internet i estalvia els costos de les trucades internacionals.
T3.3 Introducció al correu electrònic
Dijous 8 de juny (10:00-14:00 h)
Tens correu electrònic però desconeixes com fer-lo servir? Aprèn les característiques, usos i funcionalitats del correu electrònic i posa en pràctica les principals funcions que ens ofereixen les eines de gestió de correu web. Crea el teu propi correu o aprèn a fer-lo servir i converteix-lo en la eina de comunicació i gestió que és.
T2.8 Iniciació a la fotografia digital
Dijous 8 de juny (16:00-20:00 h)
Coneix la terminologia de la fotografia digital: què és una imatge digital, tipus de càmeres, formats de fitxers, nocions i consells bàsics de fotografia, aplicacions de retoc fotogràfic. Coneix també les eines del núvol per poder tenir còpies de seguretat. Porta la teva càmera o dispositiu mòbil i tots els cables! (No es tractaran càmeres Reflex)
Itineraris per Barcelona. Sant Martí: masies, llibres i verns.
Dissabte 10 de juny (10:30-13:00 h)
Un dels racons amb més encant de Barcelona és el conjunt de masies i l’església de Sant Martí de Provençals. L’antiga vila, ubicada en el camí a Bàrcino, conserva tot un patrimoni artístic i arquitectònic enriquit, des de fa un any, amb la Biblioteca Gabriel García Marquez, una de les més modernes i boniques de la ciutat i que coneixerem en aquesta passejada.
A càrrec de Núria Pujol
Inici: Biblioteca Gabriel García Márquez
Final: Rambla de Guipúscoa
T3.4 Fes servir el núvol
Dimarts 13 de juny (10:00-14:00 h)
Hi ha moltes situacions quotidianes a on fem servir el núvol, moltes vegades sense adonar-nos-en. Des de consultar el nostre correu electrònic fins a guardar les nostres fotografies. Vols saber de què es tracta i quines possibilitats d’ús té el núvol d’internet? En aquest taller coneixeràs tot això i les possibilitats que et pot donar.
Planifica el teu viatge a través d'Internet
Dimarts 13 de juny (16:00-20:00 h)
Saps com pots planificar els teus viatges? Aprèn a planificar en la cerca de vols, allotjaments, trobar esdeveniments, monuments o activitats en el lloc de destí. Analitza i compara ofertes. Organitza't utilitzant els marcadors amb les adreces dels llocs que vols visitar i utilitzant Google Maps
Lletra petita. Contes a la mà. Anna Casals
Dimecres 14 de juny (17:30-18:30 h)
Narració de contes per els més menuts, una estona per parlar dels llibres en família.
T3.5 Tràmits amb l’Administració i certificats digitals
Dijous 15 de juny (10:00-12:00 h)
La rapidesa, facilitat i comoditat que proporciona la xarxa per a la realització de determinats tràmits i gestions amb l’administració pública fa que cada vegada estigui més present a la nostra vida quotidiana.
Vols aprendre a fer tràmits amb l’administració pública i l’ús dels diferents mètodes d’identificació? En aquest taller veurem com podem relacionar-nos amb l’administració de forma àgil.
T3.6 Gestions bancàries i compres en línia
Dijous 15 de juny (12:00-14:00 h)
Internet ens permet comprar i gestionar els nostres comptes bancaris des de casa i en qualsevol moment, obrint un gran ventall d'opcions.
Tens dubtes de si és segur comprar en aquella botiga nova? O si realment aquest missatge de text correspon al teu banc? En aquest taller aprendràs a fer tot això de forma segura i àgil.
T2.9 Iniciació al vídeo digital amb el teu mòbil
Dijous 15 de juny (16:00-20:00 h)
Amb aquesta formació aprendrem a editar vídeos que tinguem al nostre dispositiu mòbil mitjançant l’ús de diferents aplicacions. L’activitat està adaptada per a dispositius Android i iOs.
T3.7 Gestiona la teva privacitat i seguretat a la xarxa
Dimarts 20 de juny (10:00-14:00 h)
Has sentit a parlar del programari maliciós? Saps com ha de ser una contrasenya forta? Coneixes els ajustaments de privacitat del navegador i de les principals xarxes socials? Apliques la "netiqueta" quan interactues a la xarxa? Tens cura de la teva identitat digital? Resol els teus dubtes sobre seguretat i privadesa a Internet, debat sobre els seus dilemes ètics, i involucra’t en projectes de participació digital ciutadana.
Coneix el certificat ACTIC
Dimarts 20 de juny (18:00-20:00 h)
L’ACTIC és una acreditació de la Generalitat de Catalunya que avalua el nivell de competència digital d’una persona, entesa com la combinació de coneixements, habilitats i actituds necessàries per desenvolupar-se amb eficàcia i eficiència en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Disposar d’aquest certificat pot facilitar l'obtenció d'una feina, la promoció professional o l'accés a eines d’aprenentatge virtual, entre altres.
T4.1 Twitter, segueix l'actualitat i digues la teva
Dijous 22 de juny (10:00-14:00 h)
Si vols assabentar-te de tot allò que està passant, connecta’t a Twitter, la xarxa social on els organismes públics difonen informació d’interès, els mitjans de comunicació publiquen les últimes notícies i els personatges públics comenten el seu dia a dia. No et perdis cap tuit, fleet o moment, segueix els teus hashtags i temes preferits, i digues la teva.
T3.1 Comença a navegar per la xarxa
Dijous 22 de juny (16:00-20:00 h)
Internet, web, navegador, domini, extensió del domini, adreça URL, enllaç, hipertext... Ofegar-se enlloc de saber navegar per la xarxa és fàcil si no es coneixen els aspectes bàsics de la navegació per Internet. En aquest taller veurem tots aquests conceptes i molt més, fent-nos capaços de navegar per la xarxa i descobrint tot el que ens pot oferir.
T4.2 Instagram: comparteix fotos i vídeos a la xarxa
Dimarts 27 de juny (10:00-14:00 h)
En aquest taller aprendrem a utilitzar la xarxa social Instagram, editant fotografies per fer-les més atractives, etiquetant-les, creant històries, mantenint-nos al dia de les novetats i seguint les persones o entitats que siguin del nostre interès.
T3.2 Cerca i filtra informació a la xarxa
Dimarts 27 de juny (16:00-20:00 h)
Saps com navegar per algunes pàgines però a l’hora de fer recerques, mai trobes el que busques? Aprèn a fer filtres en els cercadors, què són les llicències d’autor i com descarregar arxius, descobreix les fonts d’informació i identifica la fiabilitat d’allò que trobes. Millora el teu ús d’internet, aprofundint en les diferents opcions que ofereixen els navegadors i fes-ho d’una manera segura.
T4.3 Videoconferències: Parla en vídeo amb el teus
Dijous 29 de juny (10:00-12:00 h)
Coneixerem eines i aplicacions gratuïtes per fer videotrucades grupals, i que et permetran comunicar-te amb la família i amistats. Descobreix quines avantatges i característiques t’ofereixen cadascuna.
T4.4 Identitat i reputació digital: millora la teva imatge a Internet
Dijous 29 de juny (12:00-14:00 h)
En aquest taller aprendrem què és la identitat i la reputació digital, comprovant i gestionant les dades de la vostra identitat a internet i als serveis que estigueu subscrits, principalment a les xarxes socials.
T3.3 Introducció al correu electrònic
Dijous 29 de juny (16:00-20:00 h)
Tens correu electrònic però desconeixes com fer-lo servir? Aprèn les característiques, usos i funcionalitats del correu electrònic i posa en pràctica les principals funcions que ens ofereixen les eines de gestió de correu web. Crea el teu propi correu o aprèn a fer-lo servir i converteix-lo en la eina de comunicació i gestió que és.
Sant Martí, barri a barri. La Verneda de Sant Martí: dels horts als blocs
Dissabte 30 de setembre (10:00-13:00 h)
Les Biblioteques de Sant Martí conviden tothom a descobrir els indrets més desconeguts dels barris de Sant Martí a través d’unes passejades en què diverses persones coneixedores del territori explicaran històries i anècdotes en què incorporen referències literàries.
Inici: Biblioteca Gabriel García Márquez (Treball, 219)
Amb José-Ángel Borlán, de la Societat d’Estvdis de la Verneda de Sant Martí