Club de lectura general
Dilluns 7 d'octubre (18:30-20:00 h)
Dilluns 4 de novembre (18:30-20:00 h)
Dilluns 2 de desembre (18:30-20:00 h)
Dilluns 3 de febrer (18:30-20:00 h)
Dilluns 3 de març (18:30-20:00 h)
Dilluns 7 d'abril (18:30-20:00 h)
Dilluns 5 de maig (18:30-20:00 h)
Els clubs de lectura oberts poden abastar una àmplia varietat de gèneres, èpoques, cultures i registres. Es tracta de reunir un grup de persones interessades en la literatura en tota la seva pluralitat de manifestacions i amb ganes de comunicar experiències, sensacions i pensaments.
Club de lectura de literatura de viatges
Dimecres 16 d'octubre (18:30-19:30 h)
Dimecres 20 de novembre (18:30-19:30 h)
Dimecres 15 de gener (18:30-19:30 h)
Dimecres 19 de febrer (18:30-19:30 h)
Dimecres 19 de març (18:30-19:30 h)
Dimecres 9 d'abril (18:30-19:30 h)
Dimecres 21 de maig (18:30-19:30 h)
La selecció de llibres d'aquest club està pensada per conèixer altres països i diferents maneres d'entendre el món.
T3.2 Cerca i filtra informació a la xarxa
Dimecres 22 de gener (16:00-20:00 h)
Saps com navegar per algunes pàgines però a l’hora de fer recerques, mai trobes el que busques? Aprèn a fer filtres en els cercadors, què són les llicències d’autor i com descarregar arxius, descobreix les fonts d’informació i identifica la fiabilitat d’allò que trobes. Millora el teu ús d’internet, aprofundint en les diferents opcions que ofereixen els navegadors i fes-ho d’una manera segura.
T1.2 Iniciació als fitxers digitals i emmagatzematge
Dijous 23 de gener (9:30-13:30 h)
Vols saber quins tipus d’arxius digitals hi ha? Quina és la millor manera d’emmagatzemar-los? Com organitzar-los?
Vols descobrir com mantenir-los segurs? Com fer-ne còpies?
Aquest taller es dirigeix a totes les persones que s’inicien en l’ús de l’ordinador i que volen aprendre com s’organitzen els arxius o fitxers digitals, quin tipus d’arxius hi ha i com accedir-hi, manipular-los i guardar-los.
T3.3 Introducció al correu electrònic
Dimecres 29 de gener (16:00-20:00 h)
Tens correu electrònic però desconeixes com fer-lo servir? Aprèn les característiques, usos i funcionalitats del correu electrònic i posa en pràctica les principals funcions que ens ofereixen les eines de gestió de correu web. Crea el teu propi correu o aprèn a fer-lo servir i converteix-lo en la eina de comunicació i gestió que és.
Visita al Centre de Documentació i Estudis del Futbol Club Barcelona
Dimecres 29 de gener (17:00-18:00 h)
Amb motiu del recent 125è. aniversari de la fundació del club Blaugrana el 29 de novembre del 1899. Aforament limitat a 15 persones. Cal inscripció prèvia a:
T1.3 Iniciació al processador de textos
Dijous 30 de gener (9:30-13:30 h)
Inicia’t en l’ús dels processadors de textos, aprendràs a crear documents, donar-los format, seleccionar les parts amb les quals vulguis treballar, inserir-hi imatges, i donar-li l’aspecte que més t’agradi. Aprendrem també a guardar els documents i obrir-los en un altre moment.
T3.4 Fes servir el núvol
Dimecres 5 de febrer (16:00-20:00 h)
Hi ha moltes situacions quotidianes a on fem servir el núvol, moltes vegades sense adonar-nos-en. Des de consultar el nostre correu electrònic fins a guardar les nostres fotografies. Vols saber de què es tracta i quines possibilitats d’ús té el núvol d’internet? En aquest taller coneixeràs tot això i les possibilitats que et pot donar.
T1.4 Iniciació al full de càlcul
Dijous 6 de febrer (9:30-13:30 h)
Aprèn a fer servir un full de càlcul i poder portar els teus petits comptes utilitzant fórmules senzilles, coneixeràs el vocabulari que s’utilitza en aquest entorn, coneixent les opcions més utilitzades en els fulls de càlculs, a desplaçar-te per ell, donar format a les cel·les, imprimir-los, ...
T3.41 Eines de Google pel dia a dia
Dimecres 12 de febrer (16:00-20:00 h)
Conèixer les principals eines i apps que ofereix Drive o altres serveis per crear documents (Google Docs, Google sheets), calendaris (Calendari), notes (Keep), etc. que permeten ser compartits i treballats en línia amb altres persones i des de diversos dispositius.
T1.5 Avança amb el full de càlcul
Dijous 13 de febrer (9:30-13:30 h)
Avança en el coneixement dels fulls de càlcul: treballes amb moltes files i columnes i vols gestionar i analitzar correctament la informació? Voldries fer un quadre resum de les dades de forma automàtica? T’agradaria mostrar les dades en forma de gràfic? Voldries crear llistes automàtiques o validar els valors introduïts? Treu partit a les eines que et proporcionen els fulls de càlcul i estalvia temps.
IA: Experimenta amb la intel·ligència artificial i treu-ne partit en el teu dia a dia
Dimecres 19 de febrer (16:00-20:00 h)
La intel·ligència artificial és una de les tecnologies més importants de l’actualitat i el seu ús s’està estenent ràpidament. Vols introduir-te en aquest món i conèixer les seves possibilitats per utilitzar-les en el teu dia a dia? En aquest taller aprendrem a conèixer les diferents eines d’intel·ligència artificial per elaborar textos i per a la creació d'imatges.
T2.1 Inicia’t en l’ús del teu smartphone o tauleta
Dijous 20 de febrer (9:30-13:30 h)
Tens un telèfon intel·ligent o una tauleta i vols treure’n el màxim profit? Vols saber com utilitzar-los correctament i descobrir les possibilitats bàsiques que t’ofereixen?
Amb aquest taller, t’introduiràs en l’ús del telèfon intel·ligent o tauleta per informar-te, comunicar-te, fer el teu dia a dia més fàcil i treure'n el màxim profit.
T3.5 Tràmits amb l’Administració i certificats digitals
Dimecres 26 de febrer (16:00-18:00 h)
La rapidesa, facilitat i comoditat que proporciona la xarxa per a la realització de determinats tràmits i gestions amb l’administració pública fa que cada vegada estigui més present a la nostra vida quotidiana.
Vols aprendre a fer tràmits amb l’administració pública i l’ús dels diferents mètodes d’identificació? En aquest taller veurem com podem relacionar-nos amb l’administració de forma àgil.
T3.6 Gestions bancàries i compres en línia
Dimecres 26 de febrer (18:00-20:00 h)
Internet ens permet comprar i gestionar els nostres comptes bancaris des de casa i en qualsevol moment, obrint un gran ventall d'opcions.
Tens dubtes de si és segur comprar en aquella botiga nova? O si realment aquest missatge de text correspon al teu banc? En aquest taller aprendràs a fer tot això de forma segura i àgil.
T2.2 Com configurar i protegir el teu smartphone o tauleta
Dijous 27 de febrer (9:30-13:30 h)
Tens un telèfon intel·ligent o una tauleta i vols treure’n el màxim profit? Si ja saps fer servir el teu dispositiu però vols aprofundir en les possibilitats que ofereix, eines de seguretat, gestió de permisos, eines de localització, permisos de les Apps i molt més, en aquest taller aniràs més enllà de l’ús bàsic del teu dispositiu i guanyaràs confiança en el seu ús.
Dones en acció: dissenya el teu cartell pel 8M amb Canva
Dimecres 5 de març (16:00-20:00 h)
Vols dissenyar un cartell atractiu de manera ràpida i senzilla? Canva és l’eina que et permetrà fer-ho. En aquest taller aprendrem a elaborar un cartell que et permeti expressar les teves idees, utilitzant dibuixos, fotografies, icones i altres elements gràfics, sense necessitat de coneixements tècnics avançats.
T2.3 No et quedis sense memòria al mòbil
Dijous 6 de març (10:00-11:30 h)
Et quedes sense espai per les fotos? Reps molts arxius que no necessites? Tens instal·lades moltes aplicacions que ja no fas servir?
Amb aquest petit taller descobriràs aplicacions i trucs que t’ajudaran a tenir les dades del teu mòbil ordenades i a no malgastar l’espai. També t’explicarem quines aplicacions pots fer servir per alliberar espai o per crear còpies dels arxius al núvol o a l'ordinador.
T2.4 Instal·lar i desinstal·lar apps
Dijous 6 de març (11:30-13:30 h)
Busques una aplicació que et faci el dia a dia més fàcil? Que t’ajudi a gestionar les tasques? T’agradaria fer un seguiment de les teves activitats i no saps quina aplicació fer servir? Aprèn a moure’t per la botiga d’aplicacions, a entendre què implica instal·lar algunes aplicacions, a gestionar-les i a ordenar-les dins del teu dispositiu mòbil.
T3.7 Gestiona la teva privacitat i seguretat a la xarxa
Dimecres 12 de març (16:00-20:00 h)
Has sentit a parlar del programari maliciós? Saps com ha de ser una contrasenya forta? Coneixes els ajustaments de privacitat del navegador i de les principals xarxes socials? Apliques la "netiqueta" quan interactues a la xarxa? Tens cura de la teva identitat digital? Resol els teus dubtes sobre seguretat i privadesa a Internet, debat sobre els seus dilemes ètics, i involucra’t en projectes de participació digital ciutadana.
T2.5 Organitza el teu dia a dia amb el mòbil
Dijous 13 de març (10:00-11:30 h)
Saps que el teu telèfon mòbil disposa d’eines que poden ajudar-te a organitzar millor el teu dia a dia? Descobreix les aplicacions que et permetran gestionar el teu temps, apuntar les teves cites, programar recordatoris, fer seguiment de les teves tasques, crear llistes i prendre notes. Un món de productivitat a la teva butxaca.
T2.6 Orienta't i planifica els teus desplaçaments amb Google Maps
Dijous 13 de març (12:00-13:30 h)
Coneixes bé Google Maps? Aprèn a treure el màxim profit a aquesta eina, orienta’t, planifica els teus desplaçaments en diferents mitjans de transport, treu profit a la vista de carrer i la de satèl•lit, consulta les opinions i les fotos d'altres persones usuàries i comparteix les teves valoracions
T3.8 Aprèn a detectar els perills de l'Internet
Dimecres 19 de març (18:00-20:00 h)
Taller on reflexionem sobre el nostre comportament a la xarxa i les conductes inapropiades. Coneixerem el què són les fake news, la desinformació, els haters, com detectar-ho i protegir-nos.
T2.7 Apps de missatgeria: Whatsapp i Telegram
Dijous 20 de març (9:30-13:30 h)
Què és una aplicació de missatgeria instantània? Coneix les aplicacions de les que tothom parla, estalvia els costos dels SMS i vine a aprendre i dominar com pots enviar missatges, fotos, àudios i els tipus d'arxius més usuals utilitzats pels teus contactes. Vols parlar amb algú que viu lluny? Aprèn també a fer trucades i videotrucades a través d'internet i estalvia els costos de les trucades internacionals.
Coneix el certificat ACTIC
Dimecres 26 de març (16:00-18:00 h)
L’ACTIC és una acreditació de la Generalitat de Catalunya que avalua el nivell de competència digital d’una persona, entesa com la combinació de coneixements, habilitats i actituds necessàries per desenvolupar-se amb eficàcia i eficiència en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Disposar d’aquest certificat pot facilitar l'obtenció d'una feina, la promoció professional o l'accés a eines d’aprenentatge virtual, entre altres.
Coneix el teu nivell de competències digitals
Dimecres 26 de març (18:00-20:00 h)
T'agradaria saber quin és el teu nivell de competències digitals? Vine a fer el test de Barcelona Activa que et permetrà conèixer quines competències domines més i en quines pots millorar, així com rebre orientació sobre quines activitats gratuïtes més adients tens al teu abast per continuar aprenent.
T2.71 Tràmits online amb la Meva salut
Dijous 27 de març (9:00-11:00 h)
Taller per conèixer l'app la Meva Salut que et permet contactar amb el CAP, o gestionar les teves receptes i cites.
Per tal d'aprofitar els recursos que ofereix aquesta activitat es imprescindible estar donat d'alta a la Plataforma "La Meva Salut". Si no esteu d'alta us heu d'adreçar a qualsevol centre d'atenció primària (CAP) per sol·licitar-la. Heu de portar la targeta sanitària individual i el vostre document identificatiu (el DNI, NIE o document equivalent).
Recordeu tenir a mà les dades d'usuari i contrasenya per accedir a la Plataforma el dia que aneu a fer l'activitat.
T2.72 Hàbits saludables i aplicacions mòbils
Dijous 27 de març (11:00-13:30 h)
El dispositiu mòbil és una tecnologia útil per a la feina o per a l’entreteniment, però també pot ser una eina beneficiosa per a la nostra salut. En aquest taller aprendrem a cercar informació i a utilitzar aplicacions per millorar la nostra vida física i emocional.
T4.2 Instagram: comparteix fotos i vídeos a la xarxa
Dimecres 2 d'abril (16:00-20:00 h)
En aquest taller aprendrem a utilitzar la xarxa social Instagram, editant fotografies per fer-les més atractives, etiquetant-les, creant històries, mantenint-nos al dia de les novetats i seguint les persones o entitats que siguin del nostre interès.
T2.8 Iniciació a la fotografia digital
Dijous 3 d'abril (9:30-13:30 h)
Coneix la terminologia de la fotografia digital: què és una imatge digital, tipus de càmeres, formats de fitxers, nocions i consells bàsics de fotografia, aplicacions de retoc fotogràfic. Coneix també les eines del núvol per poder tenir còpies de seguretat. Porta la teva càmera o dispositiu mòbil i tots els cables! (No es tractaran càmeres Reflex)
T4.3 Videoconferències: Parla en vídeo amb el teus
Dimecres 9 d'abril (16:00-18:00 h)
Coneixerem eines i aplicacions gratuïtes per fer videotrucades grupals, i que et permetran comunicar-te amb la família i amistats. Descobreix quines avantatges i característiques t’ofereixen cadascuna.
T2.9 Iniciació al vídeo digital amb el teu mòbil
Dijous 10 d'abril (10:00-13:30 h)
Amb aquesta formació aprendrem a editar vídeos que tinguem al nostre dispositiu mòbil mitjançant l’ús de diferents aplicacions. L’activitat està adaptada per a dispositius Android i iOs.